backgroundbackgroundbackgroundbackgroundbackground
Separator

Třída 9.C - 2018/2019

I tento školní rok se naše škola zapojila do celostátní soutěže „Rozpočti si to!“, která se zaměřuje na oblast finanční gramotnosti. A tak se náš tým z 9. C ve složení Michal Hybeš, Iva Sudková, Terka Hodásová, Denda Ryšánková potýkal od ledna do března s různými úkoly, které nám Rosťa Rozpočtář připravil. Naším hlavním úkolem bylo vymyslet si svoji modelovou rodinu, od které se pak odvíjely úkoly  z oblasti rozpočtu domácnosti. Dále jsme pak psali recenzi na internetový článek, zhlédli  a okomentovali různá videa, kreslili, odpovídali  na testové otázky, hledali pojmy atd… Za každý splněný úkol jsme měli možnost obdržet určitý obnos „chechtáků“. A protože se nám dařilo, náš tým postoupil do finále, které se koná 27. 6.  v Praze v Náprstkově muzeu.  Tam se utkáme s ostatními úspěšnými týmy ze základních škol. Držte nám palce!

Vodáková

Do středy 19. 6. 2019 8:00 máte poslední možnost zabojovat o známky. Jedná se o opozdilce, kteří mohou posílat své příspěvky s dodatečnými dú na mail či osobně doručit do mých rukou. V případě nedodání do daného termínu, počítejte s horší variantou.
Schobi

Ráno ve čtvrtek 5. června skupina čtrnácti žáků z druhého stupně nastoupila do rychlíku směr Brno. Tam se totiž konalo celostátní finále přeboru škol v orientačním běhu, do kterého jsme se probojovali. Závod probíhal v členitém terénu parku Čertova rokle uprostřed sídliště Lesná. Z brněnského nádraží jsme se "šalinou" přepravili na místo startu. Intervalový závod začal v 11:30. Na účastníky čekala velice náročná trať  od 3km s 17 až 20 kontrolami. Ve velké konkurenci těch nejlepších běžců jsme bodovali. Přivezli jsme z Brna dvě krásná pátá místa, o která se postarali sourozenci Klára a Filip Haasovi. Klárka v kategorii D7, Filip v kategorii H9. Do třicátého místa se umístili Alexandra Tichá (14. místo), Michal Hybeš (17. místo), Anežka Sádovská (27. místo). Ostatní závodníci obsadili místa uprostřed výsledkové listiny. V celkovém pořadí škol nám patří 13. místo.

Děkuji Vám všem za maximální nasazení, bojovnost, vzornou reprezentaci naší školy a milou společnost s vámi. Zora Paarová

V dubnu proběhl zážitkový workshop společnosti Post Bellum o. s. na půdě naší školy. Kolektivizace, zakládání JZD, volby, mezilidské vztahy, následky vlastních činů - vše v kulise 50. let minulého století v malé vesničce Úboč. Na vlastní kůži si vše vyzkoušelo 15 statečných, kteří dorazili těsně po přijímačkách a těsně před velikonočním volnem. Jak vidno z fotek, nelitovali a užili si celodenní dějepis=)

Schobi

Dne 14.4.2018 se uskutečnil Lidový běh Vaňka Vaňhy jako součást Pardubického vinařského půlmaratonu. Běhu se zúčastnilo kromě veřejnosti 17 škol. Z celkového počtu jsme skončili na krásném 6.místě, obdrželi jsme drobné ceny, v cíli se všichni radovai ze zasloužené medaile. Na prvním místě se mezi školami  umístila Základní škola Polabiny I.

Všem běžcům i chodcům děkujeme za účast a těšíme se na dalším běhu Pardubická devítka, který se uskuteční dne 25.4.2018. Bližši info zašlou třídní učitelé.

Těšíme se na vás a běhu zdar :-) 

 

Můžete si stáhnout 3. část zápisů z fyziky.

DR

Nezapomeňte zítra: 100,-kč,souhlas rodičů, dobové oblečení nebo aspoň doplňky a hlavně dobrou náladu =) Schobi

Milí deváťáci,

 

nastal den D, tak vám všem přeji, ať se na vás nejen dnes, ale i v pondělí usměje štěstí a vy se dostanete na školy, kam byste rádi (po zdolání devíti let tady u nás na Benešovcewink ) šli.

 

Držím pěsti!!!

 

Vaše třídní smiley

Ve středu 27. 3. se v 15 hodin otevřely dveře naší školy rodičům, babičkám, dědečkům, sourozencům, ale i žákům minulým a budoucím. Ti všichni se přišli podívat, jak to u nás ve škole vypadá a co všechno jsou naši žáci pod vedením svých učitelů schopní vytvořit. Konal se totiž již tradiční VELIKONOČNÍ JARMARK.

Do foyer Benešovky letos vábila nejen vůně palačinek, ale i živá hudba v podání paní učitelek Sobolíkové a Hezké. Přízemí a první patro se pro toto odpoledne proměnilo v tržnici, kde si každý našel to své.  K vidění a zakoupení byl nespočet věnců, kraslic, věrných napodobenin zvířátek zvěstujících jaro, velikonočních zápichů, nazdobených právě pučících větviček a dalších dekorací. V každé třídě měli pak návštěvníci možnost tvořit dle vlastních představ, ať už šlo o velikonoční přání, stojánky na vajíčka, pletení pomlázky, zdobení perníčků či velikonoční výzdobu. Všem, jimž během odpoledne vyhládlo, přišly k chuti také domácí bábovky, muffiny, koláčky a další dobroty, které naši žáci nabízeli.

Během tohoto jarmarku se vybrala úctyhodná částka 17 236 Kč, kterou po projednání se žákovským aktivem věnujeme nadaci Dobrý anděl, jejímž donátorem jsme již od roku 2016.

Děkujeme všem zúčastněným za příjemně strávené odpoledne a těšíme se na další společné setkání.

 

K. Stehnová